Classic Day 2019

Pålidelighedsløb med klassiske biler
Kom og prøv det!

Vi kører søndag den 14. april over hele landet

DHMC har start i 2 byer:

Se folder med info og alle startsteder her
Se også artikel på rallyinfo her

Opel.JPG

Hvad er Pålidelighedsløb

Kom og prøv…

Pålidelighedsløb for klassiske biler er også en måde at køre motorløb på, og er samtidig en anden måde at bruge sin klassiske bil på, end blot køre en tur i godt vejr med termokanden i bagagerummet. Ikke fordi det ikke er hyggeligt, men det giver også en anden dimension, at man kan bruge sin bil i konkurrenceøjemed, og samtidig komme ud blandt andre mennesker, med samme interesse.

Ved pålidelighedsløb forstås et løb på offentlig vej, og hvor deltagerne skal overholde nogle forskellige gennemsnitshastigheder. Løbene køres oftest efter et tydeligt kort, hvor der er indtegnet nogle punkter, som man skal køre igennem. Undervejs møder man nogle skilte med bogstav på, som noteres ned i et kontrolkort, så man kan se om deltagerne har kørt den rigtige rute. På ruten er der også nogle tidskontroller, som er placeret af løbstilrettelæggeren uden deltagernes viden, og her gælder det om, at passere kontrollen på det rigtige tidspunkt – altså i det rigtige sekund. Gennemsnits­­-hastighederne kommer sjældent over 50 km i timen, så alle biler kan være med.

Til at begynde med behøver man ikke særligt meget udstyr.

2 personer i bilen, en kuglepen og en ikke alt for stor lineal, så er man faktisk kørende. Senere kan man udbygge med et lille kortbræt og måske endnu senere en triptæller, som tæller helt nøjagtigt.

Du kan også følge med på www.dasuclassic.dk og facebooksiden FDM DASU Classic.

EscortJPG.JPG